window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-133194875-1');

De Kernploeg

/De Kernploeg
De Kernploeg

DE KERNPLOEG: AMERIKAANSE MUSICALS IN KLEINE VERSIES

De Kernploeg is in 2016 opgericht uit een grote liefde voor het Amerikaanse musicalrepertoire. Er zijn de afgelopen honderd jaar ontzettend veel prachtige Amerikaanse musicals geschreven die in Nederland niet of nauwelijks opgevoerd worden. De Kernploeg wil in korte series die stukken spelen die anders niet zo snel naar ons land zouden komen.

De Kernploeg bestaat uit een groep vakidioten die niets liever willen dan eigen versies van mooie en interessante Amerikaanse musicals maken in hun normaal vrije zomer,  tussen andere producties tijdens het reguliere theaterseizoen door. Op deze manier kan het Nederlandse publiek kennismaken met minder bekende (maar zeker niet minder sterke) voorstellingen. De Kernploeg hoopt op een eigen speciale manier iets bij te kunnen dragen aan de diversiteit en verbreding van het musicalveld in Nederland.

In juli 2017 speelde De Kernploeg met veel succes zijn debuutvoorstelling A New Brain in de NDSM-Loods in Amsterdam, de eerste stap om iedere zomer een kleine versie van een Amerikaanse musical op te voeren in een korte serie op steeds een andere locatie, in eerste instantie in of rond Amsterdam. De tweede voorstelling She Loves Me  was in de zomer van 2018 in Dansmakers Amsterdam te zien. Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking(originele titel: ‘Women on the verge of a nervous breakdown ‘) speeld in juli 2019 voor uitverkochte zalen. Hello Again, de vierde productie, is vanwege het coronavirus naar begin juli 2021 verplaatst.

De naam ‘De Kernploeg’  is deels een eerbetoon aan Jerome Kern, die over het algemeen wordt gezien als de eerste echte Amerikaanse musicalcomponist (Show Boat, 1927). Daarnaast wil de ploeg met zijn versies terug naar de kern van de stukken die gespeeld worden: de muziek en het script zijn leidend. In een intieme settings ziet en beleeft het publiek musicaltheater in optima forma.

Contact ons

Heb je nog verdere vragen, wil je meer informatie over De Kernploeg of over onze producties, neem dan gerust contact met ons op via onderstaande email of telefoon.
info@de-kernploeg.nl
Bel 06 – 24 62 03 57
CONTACTFORMULIER

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van De Kernploeg? Schrijf je dan hieronder in.

In de media
Steun ons als fan, friend of funder. Neem plaats in De Kernploeg!
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op akkoord te klikken, geeft u aan akkoord te gaan met onze privacyverklaring. AKKOORD