window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-133194875-1');

Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking

/Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking
Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking

Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking

Voor info, speeldata & tickets klik hier

Van 4 t/m 14 juli 2019 speelt De Kernploeg de eerste Nederlandse versie van ‘Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking’. De originele versie van deze derde productie van De Kernploeg ging in 2010 op Broadway in wereldpremière onder de titel ‘Women on the verge of a nervous breakdown’ en is gebaseerd op de absurdistische film ‘Mujeres al borde de un ataque de nervios’ van de Spaanse filmmaker Pedro Almodóvar; Antonio Banderas speelde een van zijn eerste rollen in de inmiddels cultklassieker. De musicalversie speelde in 2015 ook met veel succes op het Londense West End. De muziek van deze hilarische en ontroerende voorstelling is van David Yazbek, die eerder onder andere ‘The Full Monty’ componeerde en op dit moment met ‘The Band’s Visit’ een enorme hit op Broadway heeft. Het script is van Jeffrey Lane.

‘Vrouwen op de rand van een zenuwzinking’ speelt zich af in het Madrid van de jaren ’80 en vertelt het verhaal van Pepa, die net verlaten is door haar minnaar Ivan. Ze doet er alles aan om hem terug te winnen. Ivan’s vrouw is echter na twintig jaar gedwongen psychiatrische inrichting net vrijgelaten en is uit op totale wraak. Tel daar een beste vriendin met een terroristische logé in huis bij op, een advocate die iets teveel weet van haar zaakjes en een schoondochter die haar schoonmoeder zo snel mogelijk probeert te dumpen en je hebt vijf vrouwen op de rand van een zenuwinzinking…
De absolute topcast wordt aangevoerd door niemand minder dan Willemijn Verkaik, die deze voorstelling ook al op het Londense West End speelde en daarnaast in o.a. Wicked op Broadway en in Londen, Nederland en Duitsland speelde. Daarnaast zijn o.a. Lone van RoosendaalCystine Carreon, Guido Spek, Eva Poppink en Desi van Doeveren in de versie van De Kernploeg te zien. De laatste rollen worden zeer binnenkort bekendgemaakt.

De versie van De Kernploeg wordt ook dit keer geregisseerd door Benno Hoogveld in samenwerking met Nick Fleuren. Rosite van der Woude leidt het zeskoppige live-orkest en Florus van Rooijen is verantwoordelijk voor de vertaling. Kostuums zijn van Glenn Hewitt, het geluidsontwerp van Roel van Spronsen en het lichtontwerp van Bart van den Heuvel.

Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking is van 4 t/m 14 juli 2019 slechts tien keer te zien in het gloednieuwe theater CC Amstel in Amsterdam. (zie speeltijden verder op deze pagina).
Wees er snel bij. 

Het creatieve team

Benno Hoogveld (regisseur)
Rosite van der Woude (muzikaal leider)
Florus van Rooijen (vertaler)
Nick Fleuren (co-regie)
Glenn Hewitt (kostuumontwerper)
Roel van Spronsen (geluidsontwerper)
Bart van den Heuvel (lichtontwerper)
Bobby Renooij (pruiken&make-up)
Mandy Wognum (productieleidster)

Producent en initiatiefnemer

Erwin Aarts

Voor info, speeldata & tickets klik hier

Contact ons

Heb je verdere vragen, wil je meer informatie over De Kernploeg of over onze producties, neem dan gerust contact met ons op via onderstaande email of telefoon.

info@de-kernploeg.nl
Bel 06 - 24 62 03 57
CONTACTFORMULIER

Speeltijden

(aanvangstijden onder voorbehoud)

donderdag 4 juli, 20.00 uur
vrijdag 5 juli, 20.00 uur
zaterdag 6 juli, 20.00 uur: première
zondag 7 juli, 14.30 en 19.30 uur
donderdag 11 juli, 20.00 uur
vrijdag 12 juli, 20.00 uur
zaterdag 13 juli, 20.00 uur
zondag 14 juli, 14.30 en 19.30 uur


Locatie voorstelling

Adres
CC Amstel
Cullinanplein 1
Amsterdam

info@ccamstel.nl
Bel 020 52 30 974
(telefoonnummer is tijdelijk)

Recensies musical

Musical 2019
In de media
Steun ons als fan, friend of funder. Neem plaats in de De Kernploeg!
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op akkoord te klikken, geeft u aan akkoord te gaan met onze privacyverklaring. AKKOORD