Musical: Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking

/Musical: Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking
Musical: Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking

Musical: Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking (2019)

Van 4 t/m 14 juli 2019 speelt De Kernploeg de eerste Nederlandse versie van ‘Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking’. Deze derde productie van De Kernploeg ging in 2010 op Broadway in wereldpremière onder de titel ‘Women on the verge of a nervous breakdown’ en is gebaseerd op de absurdistische film ‘Mujeres al borde de un ataque de nervios’ van de Spaanse filmmaker Pedro Almodóvar. Antonio Banderas speelde een van zijn eerste rollen in deze film. De musicalversie speelde in 2015 ook met veel succes op het Londense West End. De muziek van deze hilarische en ontroerende voorstelling is van David Yazbek, die eerder onder andere The Full Monty schreef en op dit moment met The Band’s Visit een enorme hit in New York heeft. Het script is van Jeffrey Lane.

‘Vrouwen op de rand van een zenuwzinking’ speelt zich af in Madrid in de jaren ’80, en vertelt het verhaal van Pepa, die net verlaten is door haar minnaar en hem terug wil en zál winnen. Zijn vrouw is echter na twintig jaar psychiatrische inrichting net vrijgelaten en is ook zeker niet van plan hem zomaar te laten lopen. Tel daar een beste vriendin met een terrorist in huis bij op, een advocate die iets teveel weet van haar zaakjes en een schoondochter die haar schoonmoeder zo snel mogelijk probeert te dumpen en je hebt vijf vrouwen op de rand van een zenuwinzinking…’

De versie van De Kernploeg zal ook dit keer weer gespeeld worden door een geweldige cast, geregisseerd door Benno Hoogveld in samenwerking met Nick Fleuren. Rosite van der Woude leidt het zeskoppige live-orkest en Florus van Rooijen is verantwoordelijk voor de vertaling. Kostuums zijn van Glenn Hewitt, het geluidsontwerp van Roel van Spronsen en het lichtontwerp van Bart van den Heuvel.

Van 4 t/m 14 juli 2019 (zie speeltijden verder op deze pagina).
Wees er snel bij. De voorstelling zal slechts tien keer te zien zijn in het gloednieuwe blackboxtheater CC Amstel in Amsterdam.

Regie & creatief team

Benno Hoogveld (regisseur)
Rosite van der Woude (muzikaal leider)
Florus van Rooijen (vertaler)
Nick Fleuren (co-regie)
Glenn Hewitt (kostuumontwerper)
Roel van Spronsen (geluidsontwerper)
Bart van den Heuvel (lichtontwerper)
Bobby Renooij (pruiken&make-up)

Productieleidster

Mandy Wognum

Producent en initiatiefnemer

Erwin Aarts

Contact ons

Heeft u nog verdere vragen, wilt u meer informatie over De Kernploeg of over onze producties, neem dan gerust contact met ons op via onderstaande email of telefoon.

info@de-kernploeg.nl
Bel 06 - 24 62 03 57
CONTACTFORMULIER

Speeltijden

De data en tijden (tijden onder voorbehoud)

serie 1
donderdag 4 juli 20.30
vrijdag 5 juli 20.30
zaterdag 6 juli 20.30 première
zondag 7 juli 14.30 en 19.30

serie 2
donderdag 11 juli 20.30
vrijdag 12 juli 20.30
zaterdag 13 juli 20.30
zondag 14 juli 14.30 en 19.30

In optie:
dinsdag 16 juli 20.30 optie 1
woensdag 17 juli 20.30 optie 2 
zaterdag 13 juli 14.30 optie 3

Theaterlocatie

Adres
CC Amstel
Cullinanplein 1
Amsterdam

info@ccamstel.nl
Bel 020 52 30 974 57
(telefoonnummer is tijdelijk)

Recensies musical

Musical 2019
In de media
Steun ons als fan, friend of funder. Neem plaats in de De Kernploeg!